Fortsätt till huvudinnehåll

Vecka 45


Halloj!
Då drar vi igång en ny vecka efter lovet. Veckan kommer innehålla lite extra högläsning i och med att det är barnboksvecka. Denna kommer avslutas med att vi på fredag går ut på lågstadiet på förmiddagen och läser för de yngre eleverna i mindre grupper. Utklädnad inom temat för de som vill!
Det kommer även vara fokus på klimatsmart och hälsosam mat i matsalen vilket jag tror alla ser fram emot.


Måndag 
Svenska:
Bokcirkel i bokcirkelsgrupperna
Läsning av barnsboksvecka-bok!

Matte:
Genomgång av kap 3 samt eget arbete

Läxa: Läxa 8

Svenska:
Genomgång av genren "berättande text" och sedan uppstart av första skrivprojektet som blir en tärningssaga. Eleverna fick förra veckan göra framsidor till något vi kallar "mina skriftliga arbeten". Här kommer elevernas olika texter allt eftersom samlas.


Tisdag
Engelska
Avsnitt av SLI serien "all about animals" - tiger och efteråt kommer vi göra en "how to draw" där eleverna får följa en engelsktalande person som beskriver hur man målar en tiger.

Läxförhör: 
Läxa: Göra en valfri "How to draw" från youtube

Svenska
Läsning av barnsboksvecka-bok!

Matte
Uppstart av ett litet projekt kring geometri, där eleverna ska få konstruera tredimensionella kroppar och göra planscher kring två och tredimensionella objekt/kroppar.


Onsdag 
Teknik/Bild (Varannan vecka med mig, varannan vecka bild med Anny)
NTA- mäta tid

Läxhjälp kl. 13.30-15.00
UG kl. 13.30 - 16.30


Torsdag 
Engelska
Skrivprojekt "A person I know"
Tidningsprojektet är avslutat och förra veckan hade vi lite Halloweentema. I några veckor framöver kommer vi på ena engelskalektionen köra på ett skrivprojekt där eleverna ska få skriva om en person, antingen en påhittat person eller sig själv. Det kommer bli olika teman som tex. husdjur, sitt hus, favoritmusik mm. 

Matte
Geometriprojekt samt eget arbete

No
NTA lådan "mäta tid"
Läsning av barnsboksvecka-bok!


Bibliotekstid för 4-5orna är torsdag kl. 09.35
UG kl. 13.30 - 16.30

Fredag (utklädnad för de som vill i och med barnboksvecka)
No/So (varannan vecka No med mig, varannan So med Anny) 
Läsa ute på lågstadiet i och med barnboksvecka

Matte/So (varannan vecka Matte med mig, varannan So med Anny)
Läsa ute på lågstadiet i och med barnsboksvecka

Svenska 
Läsning av barnsboksvecka-bok!





















Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

SOMMARLOV 🌈

Halloj allihopa! Jag vill bara tacka alla elever och vårdnadshavare för ett riktigt roligt läsår. Tusen tack för alla fina blommor, presenter och framförallt fina ord jag fick på skolavslutningen. Ha nu ett underbart sommarlov så ses vi igen 19/8 Kram Lisa 

Sista veckan 🌞

Halloj! Nästa vecka är det sista veckan för läsåret. Jag kan inte förstå hur fort det gått! Lite info:  👉 Måndag-tisdag: Vanliga dagar 👉  Onsdag: Allaktivitetsdag på Limedsforsens idrottsplats (eleverna får med sig info-lapp idag) 👉 Torsdag: Sista dagen vilket innebär röja klassrummet, rensa bänk och skåp samt ha en sista mysig dag tillsammans.  Skolavslutning i Lima kyrka 18.00,  samling på skolan 17.30 Jag vill också meddela er alla att jag kommer ta över nuvarande 3or nästa år och att dom tillsammans med 4orna kommer bli en ny 4-5a till hösten, vilka jag blir klassföreståndare för. Vilka ämnen jag kommer ansvara för är inte klart. Ha en trevlig nationaldag och till femmorna önskar jag en riktigt nice klassresa till Stockholm! 🌼

Vecka 22 och 23

Vad händer i veckan? 👋Särskilt för dessa veckor: 👉 Vecka 22 är det studiedag måndag och tisdag. Eleverna går som vanligt på onsdag, röd dag torsdag och lediga fredag.  👉 Vecka 23 är det vanliga dagar måndag, tisdag och onsdag, röd dag på torsdag och lediga fredag. 👉 På tisdag 4/6 åker F-6 på workshop i Malung med kulturskolan. Vi åker buss dit och hem och är tillbaka lagom till lunch.  ! Sista tillfället för bibliotek blir sista dagen, 13/6. Eleverna kan däremot ta med sig böcker de vill lämna tillbaka vilken dag som helst. Om böcker ska lånas över sommaren behöver de "lånas om" och detta görs då på torsdagen 13/6, Hälsningar Marlene  📌Övrigt: Läxhjälp  onsdagar 13.30-15 Bibliotek  torsdagar 09.35 UG  onsdagar och torsdagar 13.30-16.30 Kör  i Lima kyrka på onsdagar: slut för denna gång, startar igen 3/9 🍎Svenska 👉 Språkskrinet Kap. 5 "Överraskningen" 💡 Läxa: ingen mer svenskläxa för terminen Läxförhör:  Prepositioner _________________